By Mik

Interieur, Styling en Fotografie

Category: Interieur (page 1 of 3)

Betonlook slaapkamer make-over.

Oh.. jullie hebben er geduldig op gewacht, maar kan je vertellen.. het is een geweldige slaapkamer geworden.. echt met een wauw! gevoel al zeg ik het zelf..

Al even liep ik met het plan om de slaapkamer een make-over te geven.. ik wilde graag een donkere kleur maar kon het lastig vinden. Tot ik in contact kwam met Herman van Veluws verfhuis dat zit toevallig bij ons in Voorthuizen. We dronken koffie in het geweldige pand, en bespraken vervolgens mijn wensen. Echt, die man.. is goud waard.. hij kan gewoon alles maken qua kleur verf!

Herman gaf een fijne uitleg, over het label Blauw wat hij heeft ontwikkeld. Dit merk verkoopt verf in veertig unieke soorten; Lakken,beitsen,(vloer)coatings en muurverf. Ook heeft hij een duidelijke milieubewuste keuze gemaakt, wat ik er prettig vind, de grondstoffen en gerecyclede verpakkingen maken dat er zo min mogelijk C02 uitstoot is.

Ook is Blauw sociaal maatschappelijk betrokken, hij vertelde mij dat de ondersteunende werkzaamheden gedaan worden door mensen met een beperking tot de arbeidsmarkt, zij stempelen de roerhoutjes, plakken de labels op de verfblikken en schilderen de kleurenkaarten. Super fijn om te weten dat ik in ieder geval met 100% eerlijke verf aan de slag ga, het werd ook nog eens keurig thuisbezorgd.

Wat heb je nodig voor een betonlook muur?
img_5635

• Afplaktape

• Kwast

• Kleine roller

• Grote roller

• Verfbak

• Spatel

• Verfpads

• Betonlook verf “blauw” in gewenste Ral kleur. Als je mijn kleur wilt.. noem dan even; Bymik dan weet Herman genoeg.

Hoe ga je aan de slag?

 

Als eerste plak je alles af van plafond tot vloer, ik kies er meestal voor om dit met een stevige tape te doen zodat er niets door loopt.

De verf is wat dikker van structuur, ga hem niet roeren want dan vervaagt de nuance die je juist nodig hebt.
Daarna met de kwast en kleine roller de hoekjes en bovenste baan verven. En vervolgens de hele muur, het gaat om de eerste laag dus hoeft niet dekkend of egaal te zijn. Laat dit minimaal 4 uur drogen.

De betonlook

Als het opgedroogd is zul je een soort kalk structuur zien in slordige banen.. je kunt nu gaan beginnen met het creëren van de betonlook. Zelf kreeg ik een spatel om mee aan de slag te gaan, maar geef toch wederom de keuze aan de “verfpads” van de action, beide filmpjes heb ik bijgevoegd. Hier mee maak je een soort kruis beweging op de muur. Ik heb er een filmpje bij gezet. Ook lijkt het op de foto’s nogal heftig, als het opgedroogd is zie je juist een mooie nuance, wat ook de bedoeling is natuurlijk.

Wat ik er van vond?

In een halve dag een complete make over, de verf is zoals bedoeld wat dikker van structuur, en je ruikt hem nagenoeg niet. Een fijne verf die je kunt bestellen via Veluws verfhuis waar deze blog ook in samenwerking mee tot stand is gekomen.

Resultaat

Ik zal jullie niet langer in spanning houden.. een betonlook? Maak je eenvoudig zelf!

Laat je weten als je ook aan de slag bent gegaan of als je vragen hebt? Liefs Kim

Mijn paastafel van 2020

Zoals jullie wel weten is het een hele gekke tijd nu.. we willen zo graag samen zijn maar het mag niet.. te bizar, maar we doen dit voor een groter doel.. zodat we hopelijk verder in het jaar weer samen mogen komen.

Daarom heb ik toch dit jaar een paastafel gemaakt ter inspiratie. Het meeste had ik in huis, zodat ik verder daar voor de deur niet uit hoefde, en gelukkig bestaat er online bestellen.. want de servetten had ik een plannetje mee.

img_5209

Ook hebben we sinds kort de Lightswing hangen in huis boven de eettafel, hier mee draai je de lamp makkelijk mee met de tafel, zo kan ik hem de kant op zetten die ik wil, en daarna de lamp er boven draaien, ideaal!

De servetten zijn lieve paashazen geworden, heel simpel de servet opgerold en een jute touwtje er om.

Om het toch zo sfeervol mogelijk te maken heb ik mijn lievelingskleuren gebruikt, zwart hout en natuurlijke materialen. Het meeste servies komt van de Ikea.

Geniet van de plaatjes en doe er jouw inspiratie mee op!

Laat je me weten wat je er van vind?

Liefs Kim

Kersttafel 2019

De Kerst komt er weer bijna aan.. al een hele tijd kon ik niet wachten om aan de gang te gaan met een kersttafel. Tafeldecoratie is echt één van mijn hobby’s.
We weten inmiddels al dat we een tapasmenu bij ons serveren voor 6 personen, iedereen neemt iets mee, echt heel gezellig!
Met deze foto’s en tips hoop ik jullie te inspireren om ook een geweldige kersttafel neer te zetten.

IMG_0817

Kleuren

Als eerste heb ik gekeken naar welke kleuren ik wilde gaan gebruiken, wilde graag een beetje chique, en houdt van een glimmertje, maar ook van cognac en zwart.
Daarom kocht ik het zwarte servies bij de Ikea, voor €29,95 is dit een heerlijk budgetvriendelijk prijsje.
Omdat ik de tafelklem al had gekocht, en het tafelkleed bij de Action besloot ik om ook een guirlande bij de Ikea mee te nemen die er omheen gewikkeld echt lekker kerstig staat. De rest schafte ik aan bij casashops, glitter onderzetters, zwarte tapas schaaltjes en wat houten lepels.

Andere tafel

Sinds dit jaar hebben we natuurlijk een andere eettafel, zwart en iets smaller waardoor de tafelklem mooi tot zijn recht komt. De lichtslinger had ik vorig jaar al aangeschaft bij de Kwantum samen met de glazen doosjes waar ik de ballen van papier (via aliexpress al aangeschaft in de zomer) heb gelegd voor een extra sfeertje, de kleuren komen zo mooi warm bij elkaar.

Terugblikken
Kerst 2019 is voor mij een periode waarin ik vooral terugdenk aan afgelopen jaar.
Mijn gezondheid was niet optimaal, en mede dat wij onze Saar in hebben laten slapen vond ik het pittig. Je leert er creatief van denken, en wordt er uiteraard sterker van.
Daarom was mijn missie dan ook: Budget-proof kerst.
Hoop dat je geniet van de plaatjes, en een hele fijne gemoedelijke,warme liefdevolle decembermaand tegemoet gaat!

Liefs Kim

« Oudere berichten

© 2020 By Mik

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑

%d bloggers liken dit: